JAMBOREE17

 

Jamboree är det stora sommarlägret 5-12 Augusti 2017 på Rinkabyfältet i Kristianstad, i Skåne. Det blir ett läger med runt 11 000 glada scouter från 10 år och uppåt. I Täby Kyrkby Scoutkår kan scouter från Tigerhajen, Leopardhajen, Hjorten och RS, delta!

 

Ta del av all viktig information!

Lägret närmar sig med stormsteg och nu är det viktigt att du som scout tagit del av all information! 

All information finner du nedan - en del beskrivet i texten och resterande finns sammanställt i de länkade dokumenten!

 

Lägerlivet

På fältet kommer en mindre tillfällig stad att byggas upp med områden för dagsaktiviteter, hygienskötsel (toalett, dusch etc.), spontanaktiviteter och mötesplatser. Lägret kommer även dela upp fältet i mindre byar som kårerna blir tilldelade. TKS kommer dela by med Varbergs scoutkår och tillsammans kommer vi bli ungefär 45-55 personer. Troligen kommer TKS sova i 6-mannatält och vindskydd.

 

Aktiviteter

Lägerorganisationen har inte varit jättetydliga med vilka aktiviteter som kommer genomföras på lägret men ett gäng exempel finns. Aktiviteterna kommer vara anpassade efter åldergrupperna (Upptäckare, Äventyrare & Utmanare) och skapade utefter lägrets ledord öppenhet, medskapande och självkänsla. Upptäckare kan gå på karneval, gå labyrint och uppträda på en scen. Äventyrarna har lovats få bygga vindkraftverk, gå hinderbana och bygga katapult. Utmanare kan träna på normkritik, köra femkamp eller karaoke. Självklart kommer en massa aktiviteter utlovas väl på plats.

 

Kostnad

I infobrev 3 kom information om den andra och sista inbetalningen gällande transporten. Sista inbetalningsdag är 30 Juni! Vi rekommenderar att scouterna tar med sig lite fickpengar (helst bankkort/swish) för fika, glass och snacks som kommer finnas till försäljning under lägret. Måltider (frukost, lunch & middag), aktiviteter och transport ingår i de inbetalningar som gjorts under våren och nu i juni.

 

Transporten

Transport till och från lägret sker med tåg! Vi samlas kl.5:45 på Stockholm centralstation lördagen den 5 augusti och beräknas ankomma Stockholm C kl.15:39 lördagen den 12 augusti! Till och från centralstationen sker resa på egen hand - försök samåka! Ha gärna scoutklädsel eller åtminstonde scouthalsduk under resan så vi syns ordentligt! Mer information finns under dokument Transportinformation.

 

Förhållningsregler

Under informationsmötet den 19 juni, gick vi igenom förhållningsregler för lägret. De grundar sig i scoutlagen men är mer konkreta och anpassade för de situationer som kan uppstå under lägret. Förhållningsreglerna återfinns i presentationen som finns länkad under Dokument

 

Dokument

Anmälningsvillkor - TKS

Packlista

Transportinformation

Infobrev 3

Presentation från informationsmöte 19/6

 

Vid frågor är det bara att maila!

Jesper Andersson: jesper.tw.andersson@gmail.com 

Jonas Berglund: jonas.berglund@live.se 

 

Till lägrets hemsida

 

Sidan uppdaterad 2017-06-30 16:15

Bli medlem ►