Ledare i scouterna

Vi scoutledare i Täby kyrkby scoutkår arbetar ideellt ute i avdelningarna med att ordna scouting åt barn och ungdomar. De flesta av oss har egna barn i scouterna. Ledare är man för en avdelning och man träffar "sina" scouter en gång i veckan och vissa helger när det är hajk eller läger.

Normalt får man, om man vill, följa avdelningen från spårarscout ända upp till äventyrare. Det är alltså en fantastisk möjlighet att följa barnen och ungdomarna som ett extra stöd under deras uppväxt.

Som ledare är man inte ensam. Vi har åtminstone två, men helst tre eller fyra, ledare per avdelning. Vi träffas också regelbundet alla ledare i kåren på ledarmöten för att diskutera arbetet, scoutmetoden och leda kåren framåt. Speciella ledaraktiviteter omnämns ofta i kalendern på den här sidan.

Det finns möjlighet att delta i nationella ledarutbildningar inom Scouterna, antingen själv eller tillsammans med andra ledare från kåren, för att lära sig mer om ledarens roll och scoutmetoden. Det finns även kurser på nätet: Inloggning till Scouternas kurser

Alla ledare genomgår utbildningen Trygga möten som syftar till att alla barn skall känna sig trygga och sedda. Webbkursen når du via scouternas folkhögskola. Ditt användarmnamn är den e-postadress som du har meddelat oss och som finns i medlemsregistret. Lösenordet får du skickat till den e-postadressen. Inloggning till Trygga Möten

Informationsmaterial för ledare finns även på nätet, som här på Scouternas webbplats.

Avdelningsledare kan logga in på ledarwebben och uppdatera avdelningarnas egna sidor. Där finns även vissa dokument och länkar.


Kårhandboken >>
(med information, kontakter, krisplan mm)

Handboken är ett levande dokument och uppdateras kontinuerligt av ledarna med kontaktinformation, kommentarer och förbättringsförslag.


TKS närvarorapportering instruktion >>

Direktlänk till TKS instruktionsfilm, Slå på ljudet! >>

Länk till Aktivitetsstödets inloggningssida >>


 

Ersättning för utlägg och resor

Ersättningskrav för utlägg och inköp till kåren samt d:o milersättning för användning av egen bil till scoutläger lämnas till redovisningsansvarig. Huvudregeln för ersättning är att det finns styrelsebeslut, antingen i det specifika fallet eller enligt ett principbeslut.

Blankett för milersättning för resa med egen bil till scoutläger med tält och annan utrustning finns här.

Instruktioner för hur du redovisar ersättningskrav för inköp mm finns här.

 

Avdelningsledare kan logga in på ledarwebben och uppdatera avdelningarnas egna sidor och den avdelningsunika kalendern.

Uppdaterad 2020-09-20

Kalenderaktiviteter

  • Ons 7 dec kl 17:00 Julavslutning - (Mer info kommer)
  • Sön 30 apr kl 17:00 2023 - Valborg - (Mer info - 2023)
  • Lör 27 maj kl 10:00 2023 - Runriket dag 1 - (Mer info - 2023)
  • Sön 28 maj kl 10:00 2023 - Runriket dag 2 - (Mer info - 2023)
  • Tis 1 aug kl 08:00 2023 - Kårläger start - (Mer info - 2023)
  • Sön 6 aug kl 15:00 2023 - Kårläger - slut - (Mer info - 2023)

Bli medlem ►